2008. november 5., szerda

Töretlen lelkesedés

Túl vagyunk a hidegzuhanyon: tegnap a kitartó kis társaság megismerhette az összes létező mahjong-kombinációt az Egyszínű Dupla Csaótól kezdve egészen a Világ 13 Csodájáig. Mintegy két óra hossza elég is volt a 81 (egészen pontosan 83!) kombináció felvonultatására. Felfedeztünk néhány olyan elemet is, amit "élő ember még nem látott" összejönni, ilyen pl. a Kilenclámpás Ház és a Lépcsős Páros Játék. Biztosan létezik olyan fanatikus mahjong játékos valahol egy pekingi lakótelepi ház 127. emeletén, aki arra tette fel az életét, hogy legalább egyszer összehozzon egy ilyen csodásan szép mahjongot. Az én álmaim netovábbja a Kilenclámpás Ház, lehetőleg írásokból, de sajnos még csak a közelébe se tudtam férkőzni soha. Nem adja magát egykönnyen a bestia... :-(

A kissé hosszúra nyúlt elméleti oktatás után végre jöhetett az élő összecsapás! Az első körben enyhe hátszéllel Feri bravúrozott, de szépen alakultak a játékostársak kezei is: a Búti família nem kisebb célt tűzött ki rögtön elsőre, mint a Kötött Kövek Nagy Honőrökkel kombinációt. Sajnos ezúttal nem jött össze, de már igazán közel állt Zsófi és Csaba a győzelemhez. Sajnos a kis Gáborka (vagy esetleg Blanka?) érkezése miatt a Búti családot egy időre várhatóan nélkülöznünk kell a keddi alkalmakról, amit már előre borzasztóan sajnálunk.

Az est hátralévő részében csak úgy zúdultak ránk a jobbnál jobb kombinációs lehetőségek: Péternél Három Kézben Pong, Lépcsős Pongokkal, valamint Pongjátékkal kombinálva várta a beteljesülést, ráadásul az egész Rejtett Kincsként. Ferinél pedig nem győztük variálni a stratégiát; egy darabig a Párosjáték és a Három Kézben Pong között őrlődtünk, míg végül két Kongért eladtuk a lelkünket, ám ez összességében véve jó stratégiának bizonyult, hiszen - bár kevesebb pontértékért, mint mondjuk a Párosjáték, de - ez a megoldás összejött. :-)

Aztán Csaba és Péter távozása után én is helyet kaptam az asztalnál, ami arra volt elég, hogy szebbnél szebb egyrevárós kezeket produkáljak, de a szerencse ezúttal Ágicára mosolygott, és bár az eredményeket nem írtuk, úgy gondolom, az est győztesének is őt kiálthatjuk ki.

Úgy vettem észre, hogy a 83 - nem egyszerű - kombináció teljes megismerése sem riasztja új játékosainkat a folytatástól, úgyhogy jövő kedden 5-től újra Otthon!!!

Nincsenek megjegyzések: