2008. október 29., szerda

Alakulóban

Tegnap az Otthonban nem kevesebb, mint 12 mahjongjátékos versengett a minimális 8 pontért!! Az igazsághoz persze hozzá tartozik, hogy a létszámot jelentősen felduzzasztotta a dunaújvárosi haladó különítmény, élén a többszörös magyar bajnok, Öcaline-nal... Vendégeinknek eleinte nagyon örültünk, majd sorozatos alázásuk után egyre kevésbé kívántuk jelenlétüket.

Összességében nagyon mókás kis estét hagytunk magunk után ismét: egyesek győzelmi mámorban, mások tapasztalatokkal gazdagodva távoztak. A nagy tanulság pedig: minél több kombinációt ismer az ember, annál nagyobb eséllyel indul a győzelemért. Éppen ezért jövő kedden átvesszük a 81 kombinációt elejétől a végéig, hogy legalább elméletben feltárjuk az új játékosoknak a lehetőségek tárházát. Az elméleti megértésen túl viszont egyéni erőfeszítésekre is szükség lesz a sikerhez: tanulás, tanulás, tanulás... majd gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás. Ennyi.

Az Uralkodó Szél Mahjong Klub újdonsűlt játékosai elsőként a 2008-as Mikuláskupán mérhetik össze tudásukat országos viszonylatban, ami - mily meglepő - 2008. december 6-án, szombaton kerül megrendezésre Dunaújvárosban, a hazai Mahjongfővárosban.

Akárhogyis számolom, a versenyig már csak 5 alkalmunk van... Ami persze bőven elegendő a világmegváltáshoz.

Jövő kedden középhaladó szintre lépünk!!! :-)

Nincsenek megjegyzések: