2008. november 26., szerda

Alakul a kemény mag

Hejdenagyonjólsikerült a tegnapi mahjongozásunk!!! :-))
Két teljes asztalt sikerült összehoznunk, és mindkét asztalnál szoros küzdelem alakult ki.

1. asztal

Részeredmény 4 fővel - Sajnos Péternek ismét elég korán el kellett mennie, amit mindig nagyon-nagyon sajnálunk, de persze megértjük, hogy a tánc és a mozgás éppoly fontos az életben, mint az agytekervények tornáztatása... :-) tehát a 4 fős asztal csupán egy csonka szélkör (3 játék) erejéig maradt együtt, ennek eredménye:

Ágica: +17 (1 HU, 0 behúzás, 1 bedobás)
Andi: +8 (1 HU, 0 behúzás, 1 bedobás)
Péter: -1 (1 HU, 0 behúzás 1 bedobás)
Andris: -24 (0 HU, 0 behúzás, 0 bedobás)

Mint láthatjuk, az elején Andris egyenletes, kiszámítható játékteljesítményt nyújtott... :-) Aztán szépen lassan egyre inkább ráérzett a mahjong lényegére...

Eredmény 3 fővel:

Ágica: +93 (4 HU, 2 behúzás, 2 bedobás)
Andris: +27 (3 HU, 0 behúzás, 1 bedobás)
Andi: -120 (1 HU, 0 behúzás, 3 bedobás)

Annyit muszáj megjegyeznem ehhez a végeredményhez, hogy Andi elképesztő ügyesen veszi észre a kezében lévő lehetőségeket, nagyon-nagyon jól kombinál, és szinte minden áldott játéknál elért az egyrevárós kézig, ami a mahjongban az egyetlen valódi művészet. Az egyre várás után ugyanis teljes egészében a Sors és a Szerencse kezébe kerülünk... Andira tegnap összesen kétszer mosolygott rá a szerencse, ami az első játék esetében egy második helyezéshez, míg a 3-as asztaltársaságnál egy utolsó helyezéshez volt elég, de nagyon fontos tudatosítanunk, hogy ez korántsem nevezhető kudarcnak, vagy rossz kezdésnek. A tudás mellé szép lassan megérkezik majd a szerencse is, csak türelemmel ki kell várni. Csak így tovább, Andi!!

2. asztal

A 2. asztaltársaság konstans összetételben két szélkörig bírta... Zsófinak sikerült bemutatnia, hogy a végső győzelemhez elegendő egyetlen jól irányzott behúzás is... :-) ez éppen úgy működik, mint a boxban a K.O.... Gratula, Zsófi! Ez most nagyon jól sikerült. Kicsit kezdünk rettegni Tőled, de azért még szeretünk nagyon, és várunk a jövőben is minél sűrűbben, amikor csak időd engedi!

Zsófi: +35 (1 HU, 1 behúzás, 1 bedobás)
Gábor: +26 (3 HU, 0 behúzás, 2 bedobás)
Zsani: +7 (2 HU, 0 behúzás, 2 bedobás)
Feri: -68 (0 HU, 0 behúzás, 0 bedobás)

A déli szélkör utolsó két játéka HU nélkül ment végig, vagyis "a gigászok harca" ütötte fel a fejét az asztalunknál. Ez is arra utal, hogy a kezdők játéka egyre inkább a profi mahjongra hajaz, annak ellenére, hogy sok kombináció még nincs a fejekben. Az asztal 2. helyezettje, Gábor, az üstökös sebességével tör előre, ezúttal 19 kemény ponttal maga mögé utasította a klubvezetőt is... A 2-3 hetes lemaradás legkisebb nyomai sem látszanak meg Gáboron, bár ezen nem igazán lepődünk meg: egy profi társasjátékostól ilyen teljesítményt várunk. :-)

Gábor az est végén - Zsófiék és Feri távozása után - megtapasztalhatta a "mahjong két játékossal" verzió szépségeit: ez esetben olyannyira megnő a szép és bonyolult kezek előfordulásának valószínűsége, hogy az ember valóságos extatikus állapotba kerül a kezében lévő kövek látványától. Bár a valódi mahjongtól ez a verzió igencsak távol áll, mégis ajánlott mindazoknak, akik szeretnék rövid időre elveszíteni a lábuk alól a talajt és pár méterrel a föld fölött repkedni. Csak aztán nehogy rosszul essen a földetérés a 4 személyes játékba, ahol már igencsak nehezen adják magukat a szépségek...

Jövő héten ugyancsak este 6 órakor kezdünk az Otthonban!

Nincsenek megjegyzések: