2008. december 4., csütörtök

A Mikulás az Uralkodó Széllel érkezett

Az Uralkodó Szél Mahjong Klubba rendhagyó módon idén már december 2-án megérkezett a Mikulás...

Eleinte békésen trónolt Feri gyönyörű fekete mahjongkészletén, aztán néhány őrült mahjongjátékos befalazta szegényt egy új játékkal, amit közösen mahjenga-nak neveztek el:

Miközben szegény Mikulás reményvesztetten kukucskál a mahjong-börtönből, a galád játékosok még büszkék is rémes tettükre:

No, de az est fénypontja nem a Mikulás volt, és mégcsak nem is a mahjenga, hanem Feri ELSŐ önálló HU-ja, amit óriási ovációval, tapssal és üdvrivalgással fogadott a kis társaság. Feri se leplezte örömét:

Sajnos ez a gyönyörű saját behúzásos párosjáték nem volt elég a végső győzelemhez, de csak egy vékonyka hajszál választotta el Ferit attól, hogy megismételje Zsófi tarolását, aki egyetlen jól irányzott behúzással maga mögé utasította az egész asztalt nemrégiben... Az 1. asztal végeredménye a következőképp alakult:

Ágica: +43 (3 HU, 0 behúzás, 1 bedobás)
Feri: +31 (1 HU, 1 behúzás, 1 bedobás)
Gábor: -74 (1 HU, 0 behúzás, 3 bedobás)

A másik asztalnál eleinte valamilyen oknál fogva nem írtuk az eredményeket (ez amúgy hiba volt, legközelebb ezt a luxust nem engedjük meg magunknak...). Két játék utáni részeredményről van papírom, ami szerint:

Zsani: +16 (1 HU, 0 behúzás, 1 bedobás)
Attila: +14 (1 HU, 0 behúzás, 1 bedobás)
Andi: -16 (0 HU, 0 behúzás, 0 bedobás)
Péter: -16 (0 HU, 0 behúzás. 0 bedobás)

Ehhez talán csak annyit tennék hozzá, hogy Attila eddig a mahjongot csak képről és elmondásból ismerte... Először járt nálunk a klubban, de szemmel láthatólag hamar megérezte a mahjong lényegét. Bár első HU-jához némi kezdeti segítség is hozzájárult, mindenképp jó úton halad a fiú. Visszavárjuk és nagy örömmel mérkőzünk vele ezután is... :-)

Legközelebb jövő kedden este 6tól az Otthonban!

Nincsenek megjegyzések: