2008. december 19., péntek

Hajszolom a tudást, de egyelőre ő a gyorsabb...

Az e heti klubfoglalkozáson bebizonyosodott, hogy a kezdő játékosok kiválóan helytállnak oktatók nélkül is... Ráadásul nagyon kreatívak a szabályértelmezés, sőt a szabályalkotás terén is. Ágica és Zsani távollétében is 7 (!!) mahjongjátékos verődött össze kedden.

A szokásos fergeteges hangulat egyedi pikantériáját éppen az adta, hogy kiderült, hogy a kombinációk pontértékei és a mahjong menetével kapcsolatos szabályok korántsem olyan egyértelműek, mint amilyennek korábban tűntek. Biztos segítség hiányában felüti fejét a kétely a kezdő játékosok fejében. Ezen természetesen nagyon gyorsan változtatnunk kell. A kialakult helyzet ugyanis az oktatók számára is jó visszajelzés. A jövőben jóval nagyobb önállóságot (kevesebb segítséget) kapnak majd a játékosok a pontszámításnál és az egyéb szabályértelmezéseknél. Természetesen a felmerülő kérdések megválaszolása nem marad el, de első körben a kezdő játékosoknak kell megpróbálni megválaszolni a kérdést ezentúl. Még akkor is, ha így jóval hosszabbra nyúlik majd a pontszámításra szánt idő. Ez az elején abszolút "belefér", a türelem sok HU-t terem...

A lényeg, hogy a szabályokat és a pontértékeket körüllengő bizonytalanság végeredményben elképesztő hangulatot teremtett kedden, még jobban összehozta - az amúgy is összetartó - kis társaságot. Az eredményeket tekintve ezúttal a srácok taroltak:

1. asztal

Péter(!!): +162 (5 HU, 1 behúzás, 1 bedobás)
Attila/Andris: +65 (2 HU, 1 behúzás, 1 bedobás)
Andi: -93 (0 HU, 0 behúzás, 0 bedobás)
Feri/Andris: -134 (0 HU, 0 behúzás, 3 bedobás)

2. asztal

Gábor(!!): +96 (3 HU, 0 behúzás, 1 bedobás)
Marcsi: -35 (1 HU, 0 behúzás, 2 bedobás)
Feri: -61 (0 HU, 0 behúzás, 1 bedobás)

Gratula Péternek és Gábornak a kiváló teljesítményért + külön köszönet Andinak a szervezésért, a cipekedésért, Ferinek a készletért!

Jövő héten MAHJONG-Karácsony Zsaninál! :-)
MA-jingle bells... MA-jingle bells... MA-jingle all the way...

Nincsenek megjegyzések: