2009. február 4., szerda

Üstökösünk tovább szárnyal

A tegnapi mahjong edzést Gábor (alias Mr. Üstökös) mintegy félórás siránkozása vezette be, miszerint este fáradtan ő már nem tud koncentrálni, és amúgy is most olyan nagyon sokat dolgozott egész nap, és éhes is, és egyébként se jár most úgy az agya, és egyáltalán, a mahjongozás kizárólag nappal megy neki, jóllakottan, és különben is annyira jajjmár...

Amíg így elagonizált, Péter a szokásos csendes, szerény, ámde magabiztos üzemmódban sorra mondta a HU-kat. Egyedül Ferinek (!) sikerült Péteren kívül mahjongot mondani az első asztalnál. A végeredmény:

1. asztal

Péter: +173 (3 HU, 2 behúzás, 0 bedobás)
Feri: -18 (1 HU, 0 behúzás, 1 bedobás)
Gábor: -74 (0 HU, 0 behúzás, 1 bedobás)
Andris: -81 (0 HU, 0 behúzás, 1 bedobás)

Péter távozása után Gábor abbahagyta a sopánkodást, és elkezdett koncentrálni. És lám! Csodák csodájára mégiscsak sikerült neki összehozni egy-két szemrevaló HU-t, éppen annyit, amivel úgy megverte ellenfeleit, hogy rajta kívül senki nem lépte át a bűvös plusz nulla határt...

2. asztal

Gábor: +105 (3 HU, 1 behúzás, 0 bedobás)
Feri (!): -2 (2 HU, 1 behúzás, 1 bedobás)
Andris: -103 (0 HU, 0 behúzás, 2 bedobás)

Eközben a csajos asztalnál megalázó vereséget mért ellenfeleire Zsófi. Rögtön az első szélkörben bebiztosította magát 3 HU-val, ebből 2 behúzás (!), onnantól szép nyugiban hátradőlve játszogatott... csak úgy, az íze kedvéért.

3. asztal

Zsófi: +51 (3 HU, 2 behúzás, 2 bedobás)
Zsani: +1 (4 HU, 1 behúzás, 3 bedobás)
Andi: -52 (2 HU, 0 behúzás, 1 bedobás)

Zsófi és Andi távozása után Andris unszolására még játszottunk egy szélkört. Mr. Üstökösnek még ebben a valóban éjszakai, igencsak fárasztó körben is sikerült megmutatnia, hogy ha az ember a maradék jottányi energiáit kesergés helyett pozitív, építő módon hasznosítja, akkor bizony a kiszáradófélben lévő fa is gyümölcsöt hoz. Örök tanúság! Nemcsak mahjongosoknak! :-)

4. asztal

Gábor: +177 (2 HU, 2 behúzás, 1 bedobás)
Andris: -24 (1 HU, 0 behúzás, 0 bedobás)
Zsani: -39 (1 HU, 0 behúzás, 0 bedobás)
Feri: -114 (0 HU, 0 behúzás, 1 bedobás)

Hiába... újból és újból rá kell jönnünk, hogy a mahjong hatása jóval túlmutat a játékélményen. Életre szóló tanításokat kapunk Tőle.

A szellemi, lelki és mentális épülést jövő kedden folytatjuk az Otthonban. Kíváncsian várjuk, milyen üzeneteket tartogat még a Mahjong Szelleme.

3 megjegyzés:

Kókai-Szabó Péter írta...

Az üstökösről csak annyit, hogy "Péter távozása után"... ;)

Unknown írta...

Vasarnap Te is ott voltál kis csillag :))

Mr. Üstökös

Uralkodó Szél Mahjong Klub írta...

A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk... :-))) /Woody Allen/