2009. február 12., csütörtök

Játék és szenvedély - 297. epizód

Nincs mit szépíteni: az e heti mahjong alkalom feszültebbre sikerült a kelleténél... Egyesek a feszültségből előnyt kovácsoltak, mások hátrányt szenvedtek. A nagy tanúság: a mahjongot tiszta fejjel, érzelmektől és fellángolásoktól mentesen érdemes játszani. Akiknek ez sikerül, folyamatosan jól teljesítenek. Köztük Ágica és Péter, akik a nap győztesei lettek. Gratulálunk!

Klubunk élete egyébként kezd egészen konkrétan egy szappanoperára hasonlítani. Sőt! Lassan felülmúlja a legelvetemültebb brazil sorozat történetét is. Van itt minden: viszály, szerelem, gyötrelem, kibékülés, reménytelenség, csábítás... ami kell. Még nem halt meg senki, és egyelőre nem került elő senki elveszettnek hitt ikertestvére sem, de a történések kívülről nézve mindenképpen izgalmasan és a legtöbbször rendkívül érdekesen alakulnak. A magam részéről kíváncsian várom a folytatást... :-)

Addig jó, amíg képesek vagyunk kiröhögni saját magunkat, a saját hülyeségeinket, és amíg képesek vagyunk megbocsátani egymásnak.

Az eredmények:

1. asztal

Péter: +88 (3 HU, 2 behúzás, 1 bedobás)
Andi: -31 (1 HU, 0 behúzás, 1 bedobás)
Feri: -57 (0 HU, 0 behúzás, 0 bedobás)

2. asztal

Ágica: +268 (7 HU, 3 behúzás, 1 bedobás)
Zsani: +59 (3 HU, 2 behúzás, 2 bedobás)
Andris: -157 (1 HU, 0 behúzás, 2 bedobás)
Gábor: -160 (1 HU, 0 behúzás, 3 bedobás)

3. asztal

Zsani: +196 (6 HU, 1 behúzás, 2 bedobás)
Ágica: +26 (3 HU, 1 behúzás, 1 bedobás)
Gábor: -222 (0 HU, 0 behúzás, 4 bedobás)

4. asztal

Marcsi: +71 (3 HU, 2 behúzás, 1 bedobás)
Zsófi: +20 (2 HU, 0 behúzás, 0 bedobás)
Feri: -91 (1 HU, 0 behúzás, 4 bedobás)

Az eredményekhez annyit, hogy nagyon nem mindegy az asztal összetétele, hogy ki kivel játszik. Haladó a kezdők ellen, vagy kezdők egymás között. Ezek jelentősen befolyásolják az esélyeket, hiszen a haladók jóval nagyobb rutinnal és több tudással rendelkeznek. A tudást pedig elsősorban versenyeken szerezték (gondolok itt Ágicára és Zsanira)...

Ezért nagyon tanácsos akármekkora rutinnal és tudással elindulni minél több versenyen. Magyarország ilyen szempontból szerencsés helyzetben van, hiszen kicsi ország, nem kell órákig utazni egy versenyhelyszínre sem (a lehetséges alternatívák: Dunaújváros, Budapest, Kecskemét), és viszonylag sűrűn rendez bajnokságokat a Magyar Mahjong Szövetség. A legközelebbi az Országos Bajnokság tavaszi fordulója lesz február 21-22-én Dunaújvárosban. Az Uralkodó Szél Klubból Ágica és Zsani biztos résztvevők. A többiek még hezitálnak... A döntést holnap, azaz péntek éjfélig kell meghozniuk. Reméljük, minél több bátor jelentkező lesz a kezdők közül is. Egyetlen verseny alatt kb annyi tudást és tapasztalatot lehet szerezni, mint 50 klubesten együttvéve. Tehát megéri... Hajrá! :-)

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Saját bőrömön tapasztaltam, hogy az érzelmi állapot nagyon hat a játékra.
Igy lettem ezen az estén üstökös helyett mélyfúrógép. :)
Nagyon fontos lenne megtanulni uralni az érzelmeket játék közben.