2009. február 20., péntek

Az EB a tét!

Holnap és holnapután Dunaújvárosban kerül megrendezésre a Magyar Mahjong Bajnokság tavaszi fordulója, melynek tétje nem más, mint a júliusi Európa Bajnokságon való részvétel lehetősége. Az EB-n az elmúlt másfél év kvalifikációs versenyei közül az 5 legjobb egyéni eredmény számít bele az EB kvalifikációba. Ezen összesített eredmények alapján feláll egy ranglista, amelynek első 16 helyezettje kapja meg a lehetőséget és a jogot arra, hogy jelentkezzen a 3. Nyílt Mahjong Európa Bajnokságra.

Ez azt jelenti, hogy a mostani versenyen az izgalom talán még a szokásos versenyfeelingnél is nagyobb lesz. Ez természetesen az Uralkodó Szél Klub versenyzőit, Ágicát, Zsanit és Lakosangit, nem rettenti, sőt, inkább spannolja és lelkesíti. :-)) Jujj, de régóta várjuk már ezt a versenyt. Most végre itt az alkalom.

És amúgy is, nemcsak az EB miatt.. Egy versenyen mahjongozni hihetetlenül jó érzés. Elképesztő. Amikor az izgalom átjárja minden porcikád a füled cimpájától egészen a lábujjad hegyéig és az adrenalinszinted olyan magas, hogy ha meggyújtanának melletted egy gyufát, egész egyszerűen lángra lobbanna az aurád a nagy energiatöltettől. Szóval ez olyan élmény, amit semmilyen más élményhez nem tudok hasonlítani. És ezt az élményt az ember szeretné minél többször átélni. Persze vannak, akiket leszív a folyamatos koncentráció, és éppen emiatt nem szeretnek versenyezni. Természetesen mindenkiből kivesz nem kevés energiát a verseny, ugyanakkor ad is: olyan élményt, amiért egyszerűen nem sajnálja az ember az energiáit, az idejét és a fáradtságot.

Az előttünk álló két nap tehát nagy izgalomban fog telni néhányunknak. Az itthon maradt Uralkodó Szél klubtagok és mahjong szimpatizánsok, kérjük, gondoljanak ránk a hétvégén, és üres óráikban mondjanak el néhány HU-t a kedvünkért. Az összetartozás és az egymásra gondolás hihetetlen nagy erőket mozgat meg, amire most szükségünk lesz. Szeretnénk hazahozni legalább egy kupát! :-) De tudjuk, hogy ezt csak nyugodt, kiegyensúlyozott és bölcs játék révén érhetjük el. Ezeket kérjük a Mahjong Szellemétől...

2 megjegyzés:

Unknown írta...

A keleti szél kedvezzen nektek!

csiga61 írta...

Hajrá Zsani!!!
Hajrá Ágica!!!