2009. január 9., péntek

Újévi palacsintaparty mahjonggal fűszerezve

A 2009-es év első mahjong edzését Péternél tartottuk, akiről túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a palacsintakészítés mestere. Mintegy 60-70 (de lehet, hogy megvolt az 100 is) palacsintát pusztítottunk el nála kedden. De a palacsintázás után se fejeződött be a dőzsölés: előkerültek a különféle sós snackek és az aszalt, pirított ropogtatnivalók. Így aztán egész éjjel gyakorlatilag megállás nélkül csipegettünk. A fenomenális zenei élményről ezúttal Vangelis majd a Gipsy Kings gondoskodott. Péter is mesteri házigazdának bizonyult (úgy látszik, ebben a klubban rengeteg rejtett kincs lapul... :-)), mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy hajnali fél2-kor úgy kellett kirugdosni a társaságot a lakásból.

Az est folyamán összesen 4 asztalnyi végeredmény született. Az 1. asztal 1. játékát szoros küzdelemben végül Zsófi nyerte:

Zsófi: +67 (3 HU, 1 behúzás, 1 bedobás)
Zsani: +19 (4 HU, 0 behúzás, 1 bedobás)
Andris: +1 (2 HU, 1 behúzás, 2 bedobás)
Ágica: -87 (2 HU, 1 behúzás, 4 bedobás)

Zsófi távozása után folytatódott a játék Ágica, Zsani és Andris között. A triumvirátus a lejátszott 3 szélkör alatt folyamatosan fej-fej mellett haladt: nagyjából mindig az vezetett, aki éppen az adott körben HU-t mondott. Végül ennél az eredménynél hagytuk abba a játékot (a végkimerülés határán):

Zsani: +13 (3 HU, 0 behúzás, 1 bedobás)
Ágica: +3 (3 HU, 2 behúzás, 4 bedobás)
Andris: -16 (3 HU, 0 behúzás, 1 bedobás)

Mint látszik, Ágica ezúttal nagyon adakozó kedvében volt. Köszönjük! :-)

A másik asztal abszolút győztese Péter lett, aki az Andi érkezése előtti 3 fős játékot és az Andival együtt játszott 3 szélkört is megnyerte. Előbbit toronymagasan:

Péter: +96 (3 HU, 0 behúzás, 0 bedobás)
Feri: -24 (0 HU, 0 behúzás, 0 bedobás)
Gábor: -72 (0 HU, 0 behúzás, 3 bedobás)

Utóbbinál már kiegyensúlyozottabb volt az asztal: Andi és Gábor is HUhogtak néhányat, és szemtanúi lehettünk Feri élete 2. önálló, nem is akármilyen HU-jának is, mindez azonban nem volt elég ahhoz, hogy a játékostársak ledöntsék a trónról a palacsintakirályt:

Péter: +32 (3 HU, 1 behúzás, 3 bedobás)
Andi: -21 (3 HU, 0 behúzás, 2 bedobás)
Gábor: +1 (2 HU, 0 behúzás, 0 bedobás)
Feri: -54 (1 HU!!, 0 behúzás, 3 bedobás)

De megbocsátunk Péternek a győzelmekért, hiszen tényleg fantasztikus palacsintákat sütött. Még nagykabátban, sálban, hajnali fél2-kor is elcsábultunk...

Jövő keddtől visszatérünk a szokásos törzshelyünkre: az OTTHON TEÁZÓ-ba. Este 6tól várjuk szeretettel a régi és új mahjongjátékosokat! Elkezdjük átrágni magunkat Mai Hatsune és Takunori Kajimoto mahjong stratégiáin...

1 megjegyzés:

Kókai-Szabó Péter írta...

Örülök, hogy jól sikerült - bár ugye voltak akik bealudtak a végére ;).
Szerencsére a kedves főbérlőim sem voltak elégedetlenek, szóval esztek ti még jobb joghurttortát is :).