2009. január 21., szerda

Csodák márpedig vannak!

Nagyon elmaradtam a blogírással, úgyhogy most rendkívüli módon egyszerre két keddi alkalom eredményeiről is beszámolok.

2009.01.13.

Múlt kedden, Andrisnak hála, beköszöntött hozzánk "A Csoda". Nem is akármilyen: igen, pont az: a VILÁG 13 CSODÁJA. Igaz, háromfős asztalnál ütötte fel a fejét (ahol, mint tudjuk, nagyobb valószínűséggel találkozhatunk vele...), de így is figyelemre méltó az esemény. Andris teljesen átadta magát az élménynek: hosszú percekig, sőt talán órákig, extatikus állapotban játszott tovább. A végső győzelemhez ugyan nem volt elég A Csoda, ez azonban a legkevésbé sem törte meg Andris győzelmi mámorát.

1. asztal

Zsani: +43 (5 HU, 1 behúzás, 1 bedobás)
Andris: +26 (3 HU, 0 behúzás, 5 bedobás)
Andi: -69 (4 HU, 0 behúzás, 5 bedobás)

A másik asztalt Feri gyönyörű HU-ja vezette be, majd gigászi küzdelem alakult ki Ági és Péter között. Végül Péter mindössze 2 abszolút ponttal (!!) maga mögé utasította Ágicát.

2. asztal

Péter: +97 (3 HU, 2 behúzás, 3 bedobás)
Ágica: +95 (5 HU, 0 behúzás, 1 bedobás)
Feri: -61 (2 HU, 0 behúzás, 2 bedobás)
Gábor: -131 (1 HU, 0 behúzás, 3 bedobás)

2009.01.20.

A tegnapi esténk elég eklektikusra sikerült. Talán egyetlen biztos pont volt benne: Ágica győzelmei... Így utólag már bevallhatjuk, hogy a közelgő (éppen ma van!) névnapjára tekintettel megbeszéltük, hogy kivételesen hagyjuk nyerni. :-))) Ágica forgószélként repkedett az asztalok között, gyakorlatilag mindenkivel játszott az est folyamán, és bűbájosan, mosolygósan mindenkit meg is vert. Egyesek méltósággal, mások felháborodással vagy csendesen mérgelődve, megint mások szótlan belenyugvással viselték a folyamatos vereséget.

Érdekes lehetett mindezt kívülről szemlélni: igazi pszichológiai esettanulmányt lehetne belőle írni... Nem kizárt, hogy előbb-utóbb megjelenik egy hasonló témájú házi dolgozat a SZOTE Pszichiátriai Tanszékén. Tegnap ugyanis körünkben üdvözöltük Laurát, a SZOTE egyik leglelkesebb játékoskedvű orvostan hallgatóját. Laura rendkívül felkészülten érkezett az első élő mahjong oktatásra: előzetesen letöltötte és áttanulmányozta a kínai versenyszabályokat, konkrét, célirányos kérdései arról árulkodtak, hogy nagyon komolyan érdekli a mahjong titok. Ezúttal az alapszabályok meghallgatása után megfigyelő üzemmódra kapcsolt, szivacsként raktározta magába az újonnan szerzett és tapaszalt információkat. Ettől függetlenül már ennyiből is egyértelműen kiderült, hogy Laura veszélyes ellenfél lesz... Kár, hogy Szegedről nem tud feljárni minden kedden... :-( Azért reménykedünk, hogy látjuk még máskor is a klubfoglalkozásokon.

Akkor hát nézzük szép sorban az eredményeket. Először is Ágica nyereményesőjét:

1. asztal

Ágica: +116 (3 HU, 1 behúzás, 0 bedobás)
Péter: -58 (0 HU, 0 behúzás, 1 bedobás)
Feri: -58 (0 HU, 0 behúzás, 1 bedobás)

2. asztal

Ágica: +220 (5 HU, 2 behúzás, 1 bedobás)
Péter/Zsani: -57 (1 HU, 0 behúzás, 2 bedobás)
Feri: -64 (1 HU, 0 behúzás, 1 bedobás)
Zsófi: -99 (0 HU, 0 behúzás, 1 bedobás)

3. asztal

Ágica: +43 (2 HU, 1 behúzás, 1 bedobás)
Gábor: -6 (1 HU, 0 behúzás, 1 bedobás)
Andris: -37 (0 HU, 0 behúzás, 0 bedobás)

Az utolsó fennmaradó eredmény is figyelemreméltó: nagyjából kiegyenlített versenyben végül a Gábor/Zsani duó győzedelmeskedett, ám az eredményt csak minimális mértékben befolyásolta Zsani kezdeti egyetlen mahjongja. Az igazi érdem ezúttal egyértelműen Gáboré, aki egyetlen játékot kivéve mindvégig megtartotta a vezető szerepet, majd a végén egy elegáns behúzással egyértelművé tette játékostársai számára, hogy ki az úr a háznál...

4. asztal

Gábor/Zsani: +109 (4 HU, 2 behúzás, 1 bedobás)
Andi: -31 (3 HU, 0 behúzás, 2 bedobás)
Andris: -78 (2 HU, 0 behúzás, 4 bedobás)

Mondanom sem kell, hogy mindkét klubest a szokásos sziporkázó hangulatban zajlott. :-)

* * *

Közben ezerrel készülünk a péntek (01.23.) esti EB edzésre, amit a kecskeméti Otthon Teázóban tartunk este 6 órától. Az EB edzéseket a közelgő (2009. júliusában megrendezésre kerülő) Nyílt Mahjong Európa Bajnokságra való felkészülés jegyében szervezzük: az EB edzések annyiban különböznek a hagyományostól, hogy a játékkörök végén megvitatjuk valamennyiünk stratégiáját, azaz megosztjuk egymással az egyenként felhalmozott tudást, tapasztalatot, ezáltal mindannyian feljődünk, okulunk. A pénteki EB edzésre dunaújvárosi és budapesti vendégjátékosokat is várunk szeretettel!

Nincsenek megjegyzések: