2009. január 27., kedd

EB edzés - 1. felvonás

Múlt pénteken sor került az első Mahjong EB edzésre, amelynek célja, hogy a 2009-es Nyílt Mahjong Európa Bajnokságra (OEMC - Open European Mahjong Championship) esélyes játékosok - és lelkes fejlődni vágyó kezdők és haladók :-) - továbbfejlesszék mahjong tudásukat azáltal, hogy minden kör végén megbeszélik a játékosok stratégiáját, döntési pozícióikat és a játék alatt felmerült lehetőségeket.

Az első EB edzésnek a kecskeméti Uralkodó Szél Mahjong Klub adott otthont, szó szerint, a kecskeméti Otthon Teázóban.

Az edzésre összesen 8-an jöttünk össze, 3-an (Ildi, Johannes és Feri) Dunaújvárosból csatlakoztak, Palcsi pedig egyedül képviselte a budapesti Zöld Sárkány Mahjong Klubot + ezúttal végre tiszteletét tette nálunk az Uralkodó Szél Klub tiszteletbeli dunaújvárosi tagja is, LakosAngi. :-)

Ágica a másnapi felvételi vizsgákra való megfeszített felkészülést vezette le az EB edzéssel. Gábor pedig hősiesen helytállt egyedüli kezdőként.

Az eredmények a következőképp alakultak a két asztalnál:

A játékot elsőként befejező asztalnál Johannes és Angi vívott gigászi harcot. Az utolsó kör előtt még Johannes vezetett 4 abszolútponttal...

1. asztal

Angi: +127 (6 HU, 1 behúzás, 3 bedobás)
Johannes: +87 (6 HU, 0 behúzás, 2 bedobás)
(Frühvald) Feri: -90 (2 HU, 0 behúzás, 4 bedobás)
Ágica: -124 (1 HU, 1 behúzás, 4 bedobás)

2. asztal

A másik asztalt a társaság legnagyobb meglepetésére a kezdők reménysége, Gábor, gyönyörű 44 pontértékű mahjongja indította. Aztán persze felébredtek a haladó játékosok is, és nem is hagyták többé huhogni Gábort az est folyamán. Egészen a 3. szélkörig Zsani vezetett, az utsó körben azonban - ígéretéhez híven - Ildi néhány jól irányzott HU-val határozottan ütötte ki a nyeregből a házigazdát... :-)

A 2. asztal végeredménye:

Ildi: +195 (7 HU, 2 behúzás, 3 bedobás)
Zsani: +151 (6 HU, 1 behúzás, 3 bedobás)
Palcsi: -114 (2 HU, 0 behúzás, 2 bedobás)
Gábor: -232 (1 HU, 0 behúzás, 5 bedobás)

A sok minusz ellenére Gábor nagyon lelkesen állt fel az asztaltól: hálás volt a lehetőségért, hogy profikkal mahjongozhatott és tanulhatott a játékukból... De nem csak Gábor, hanem az egész társaság sokat edződött a játék alatt. Nagyon tanúságos este volt. Alig várjuk a következőt, amire várhatóan februárban, még az OB előtt kerül sor Dunaújvárosban.

Nincsenek megjegyzések: